Regionshospitalet Gødstrup fik optimeret sit flow og forbedret arbejdsmiljø med centraliseret sengeopbevaring

E/Porter giver hospitalet store menneskelige og ressourcemæssige besparelser på sengehåndtering

Country
Denmark

Industri
Hospital

Afspil video

Regionshospitalet Gødstrup er Danmarks nyeste hospital og blev indviet i 2022. Det fungerer som et supersygehus med en bred vifte af specialer, blandt andet akutmodtagelse. Hospitalet varetager funktioner for ca. 300.000 borgere i den vestlige del af Region Midtjylland.

Hospitalet har 3800 medarbejdere på fem kliniske serviceafdelinger med omkring 500 senge. Det indeholder avancerede faciliteter til behandling og diagnostik, inklusive state-of-the-art operationssale og intensivafdelinger.

Regionshospitalet Gødstrup er designet med fokus på bæredygtighed, som blandt andet inkluderer energieffektive systemer, miljøvenlige bygninger og ressourceoptimerede arbejdsgange.

Fra første spadestik og byggestart i 2012 frem til indvielsen i 2022 overhalede udviklingen byggeriet ad flere omgange. Blandt andet med nye muligheder for centralisering af sengeopbevaring for dermed at aflaste miljø, frigøre ressourcer og plads til andre formål.

EFFIMAT trådte til på et kritisk tidspunkt, da hospitalets oprindelige leverandør af sengeopbevaringsløsninger meldte pas.

Det var en udfordring, at hospitalet fra starten ikke havde overblik over sine behov, plads, funktionalitet, teknik og IT.

Samarbejdet mellem Regionshospitalet Gødstrup og EFFIMAT blev derfor et pionerprojekt, som krævede helt særlige tilpasninger, som de i tæt samarbejde designede ud fra de estimerede behovsanalyser.

Løsningen blev de modulære E/Porter opbevarings- og transportenheder til hospitalssenge, skræddersyet til byggeriet og hospitalets behov.

De fire høje skakter med E/Porter giver Regionshospitalet Gødstrup mange fordele

Centralisering af sengeopbevaring i et særskilt E/Porter-modul har givet Regionshospitalet Gødstrup store ressourcemæssige gevinster, med bedre flow og arbejdsmiljø som de mest centrale.

Samtidig er behovet for lokale bufferlagre på hospitalets etager elimineret, fordi de rene senge, snavsede senge og den ekstra lagerkapacitet nu er forankret i E/Porter.

Ikke mindst reducerer transportløsningen den manuelle håndtering og reducerer betragteligt antallet af ”portørskridt” på en arbejdsdag.

Den modulære E/Porter-løsning giver målbare besparelser for hospitalet. Her og nu – men også på længere sigt i relation til udvidelse i højde samt eventuelle tilbygninger.

“En af de helt store fordele med E/Porter er, at de mange gående skridt i forbindelse med sengeskift på de kliniske afdelinger er blevet afløst af kørende transport. Det betyder bedre flow og bedre arbejdsmiljø.”

Claus Dam, tekniker på Regionshospitalet Gødstrup

EFFIMAT er en skalerbar og progressiv lagerpartner

En sikker og langtidsholdbar investering for alle virksomheder, som håndterer ordrer med flere ordrelinjer og mindre emner. EFFIMAT kan både fungere som en selvstændig løsning og føjes til et eksisterende lager- og plukkeflow